BAZA WIEDZY KUPUJĄCEGO (CZ. 6)

2017-02-24
HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) - to metoda kontrolowania jakości w przemyśle spożywczym, która pozwala na:
- rozpoznanie i analizę zagrożeń związanych z różnymi etapami produkcji żywności;
- zdefiniowanie środków niezbędnych do zapobiegania zagrożeniom;
- upewnienie się, że środki te zostały wdrożone w sposób rzeczywisty i skuteczny.
Jest to systematyczne i racjonalne podejście do kontrolowania zagrożeń mikrobiologicznych, fizycznych i chemicznych w sektorze spożywczym.


HML (High Medium Low - wysoka, średnia, niska): 3 poziomy pomiaru częstotliwości.


HYDROFILOWY - tkanina hydrofilowa składa się z surowców chłonących wodę (np. bawełna, wełna itp.).


HYDROFOBOWY - tkanina hydrofobowa składa się z surowców, które nie chłoną wody (np. poliamid, akryl, poliester itp.).

INTERLOCK (SPLOT TYPU) - podstawowy splot dzianiny, mający taki sam wygląd na obu stronach. Interlock charakteryzuje się dobrą stabilnością wymiarową oraz dość dobrą odpornością na prucie. Jest powszechnie stosowany w produkcji odzieży sportowej.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel