BAZA WIEDZY KUPUJĄCEGO (CZ. 6)

2017-02-24
HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) - to metoda kontrolowania jakości w przemyśle spożywczym, która pozwala na:
- rozpoznanie i analizę zagrożeń związanych z różnymi etapami produkcji żywności;
- zdefiniowanie środków niezbędnych do zapobiegania zagrożeniom;
- upewnienie się, że środki te zostały wdrożone w sposób rzeczywisty i skuteczny.
Jest to systematyczne i racjonalne podejście do kontrolowania zagrożeń mikrobiologicznych, fizycznych i chemicznych w sektorze spożywczym.


HML (High Medium Low - wysoka, średnia, niska): 3 poziomy pomiaru częstotliwości.


HYDROFILOWY - tkanina hydrofilowa składa się z surowców chłonących wodę (np. bawełna, wełna itp.).


HYDROFOBOWY - tkanina hydrofobowa składa się z surowców, które nie chłoną wody (np. poliamid, akryl, poliester itp.).

INTERLOCK (SPLOT TYPU) - podstawowy splot dzianiny, mający taki sam wygląd na obu stronach. Interlock charakteryzuje się dobrą stabilnością wymiarową oraz dość dobrą odpornością na prucie. Jest powszechnie stosowany w produkcji odzieży sportowej.
This page uses cookie files to provide its services in accordance to Cookies Usage Policy. You can determine conditions of storing or access to cookie files in your web browser.
Close
pixel